Sunday, September 27, 2009

Hari Raya sesi 1430H~

kali ni nak cerita ttg raya aidilfitri...rasa yg paling best kot..cam xcukup cuti...hohoho~

Raya 1st:

malam raya xleh tidoq so trus berjaga sampai semayang raya...excited sgt kot....pas2 aku p semyang raya setelah dua tahun lap...mak aku xtaw....kalo dia taw mampus aku..hehhe
pas balik semayang tgk tv sambil layan budak mai umah..bapak aku xda tukaq det syiling si terpaksa bagi sorang singgit..hoho~ pas2 kena marah...
dlm kol 11 p umah tok aku..ada la untie aku ngan anaknya....aku kan xtidoq mlm so mengambil peluang lepak ataih sofa then tetiba trus tidoq..jaga2 dah pukui 1..alamak..dah brapa ramai tgk aku terbuntang ataih sofa 2..malu beb..pas makan p umah tol yang kat belakang..dapat r 30 rgt..hehehe
pas2 p umah mak cik norlia kat blakang umah tok yang...pas melepak seberapa lama kami trus p uamh tok aku belah mak aku plak...lepak ngan agak lama pas2 arep tepon ajak kuaq..dia xbalik kuala ledah...so p la kuaq..mula2 p tesco, then p aloq star mall last sekali p city plaza..........aku balik dgn keletihan dan kemengantukan buka la komputer dan emel......
tetiba ja ada pa hamba allah ni membuat komen yang agak menyakitkan hati..aku pun terreply disebabkan mengantok.......p tidoq sampai ke pagi....hohoh~



Raya 2nd


pagi 2 masih mengantok pas2 antaq msg kat arep..wey, aku maleh r nak kuaq ari nie..jumpa mlm t kat kolej...aku msg mus ajak p malam mesra aidilfitri sahoca... dia mcm open house tapi sekolah lama aku ler........ KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID
ptg 2 mak aku ajak p umah mak cik dia merangkap tok sedara aku...kena jadi drebar la jawabnya...aku ikut ja..pas2 p umah kak fatin...berani mati gila p umah dia..hohoho~
mlm kol 8 aku p amek mus, tepon arep dia suh amek dia gak..aku n mus wat gila..leh pakai baju melayu n sampin padahal org len pakai baju besa2 ja..
aku cakap kat mus, kita ni true malayu..hahahaha~
kat si2 jumpa semua kawan aku termasok junior n senior...jmpa jugak ckg yang mengajar..mmg amat syiok....kalo nak harap kat u nie..jgn harap la nak jadi cam 2...



Raya 3rd

pagi2 lagi arep dah msg, wey, siap kita p raya umah ckg...aku siap ler..p lak ngan mus..kali ni arep mai amek...kami p 1st umah bali..junior aku ala senang citer kawan ler...dia study kat UPM amek kos hutan...dah mcm renjer hutan dah aku tgk...mak dia wat laksa..p lak umah ckg ROGAYAH...munsyi dewan bahasa tahap 4, sama taraf ngan dr YEOH (bagi sesiapa yang taw ler)...kat si2 jumpa plak senior dulu...dah keja suma tinggai nak kawen ja...kat c2 ja dah nyembag takat 2 jam setengah (ckg cam 2 sapa xsayang)...
pas2 p umah ckg SHAFIZA........jumpa lagi senior yg sama..hahahahaah~kat c2 pun dah lama...last sekali p umah KAK ZAN..dia ni dulu staf kat kolej tapi skang dah tukaq p sekolah len so mmg xp dah kot KOLEJ kos kalo p pun nak lepak mana??
dia masak bihun sup.sodap wey....pas2 balik umah........hohohohoho~

Raya 4th

raya keempat ni rasa cam p umah ckg SITI ja.....oooooo....dah igt..sebelum p umah ckg SITI, p men bowling dulu..lepaskan gian la org cakap..1st game aku kalah tapi 2nd game aku menang truk..hohhohoh~
p umah ckg nyembang lama gak r...ada r sampai mgrb...kami wat cam umah sendiri ja..hohoho~
sekali lagi mus cakap ckg camni mana pelajar xsayang walau dah lama pencen...
pas2 p umah adi, kena paksa makan walau dah kenyang gila nie...

rasa raya ni ja kot..pas2 dok umah menantikan hari balik ke UTM...mmg xbest.dalam kepala otak aku ni cuma nak siapkan PSM ni dulu......pas aku antaq baru deal ngan benda2 len...hohoho~

Tuesday, September 15, 2009

Hari Ini (15 Sept 2009)

hari ni bila aku bgn pagi tadi dalam kol 7 aku trus buka tv.......aku tgk MHI...pas2 pengacaranya da cakap kita lagi 4 hari nak sambut raya...aku jadi terkelu, terkaku setika..aku terfikir cepatnya masa berlalu n bila da kat u ni rasa cam cepat sgt...

suma jadi cepat...baru ja aku rasa posa minggu lepas...hari ni buka posa adalah yang terakhir kat u ni..aku dah taun tiga tapi mana taw kot2 dapat sambg lagi..hehehe~

harapan aku kalo nak sambung xmaw kat sini...dah rasa cam xbest...sok kol 4ptg aku akan balik kg...xsabaq nie...xsabaq nak berehat.....xmaw pikiaq pasal PSM, asgmt, n so on...nak tenangkan fikiran dulu...

k lar...aku nak wat PSM dulu...tinggal sikit je lagi...yg bab 2 2 aku nak abaikan aja...hahaha~

Monday, September 14, 2009

Sunday, September 13, 2009

Cerita Bulan POsa~

sedaq x sedaq dah tinggal lagi seminggu nak raya.........
mmg cepat masa berlalu.........
aku pun tiap2 ari berbuka kat tempat yg berlainan..........hehehe~
mcm agak meriah sikit lar kali ini berbanding dengan tahun lepas......hanya berbuka di bilik keseorangan walau ada kawan di sebelah bilik tapi semuanya pentingkan diri sendiri..........
kali ini aku bukan nak bercakap pasal itu..........aku dah lama lupakan dan dah buang jauh2 benda 2.......dah bosan..........huhuhu~

kali ini aku mmg redeem sungguh2 apa yg aku terlepas pada sem 1,2,3 dan 4..kali ni aku mmg dapat banyak pengalaman.......semua dah agak setel........
cuma tinggal bebrapa perkara seperti baju korporat, AGM dan beberapa program lagi........

kali ni aku dapat jadi pengarah bagi program lawatan ke luar negara....ALHAMDULILLAH......
harapnya berjaya ler.......
pas2 skang tgh mencari sesiapa yang berkotmited untuk dijadikan peserta..........agak susah untuk mencari......
aku xmencari dikalangann geng aku........sja......bukan pa leh dapat ramai kawan lagi......
tapi aku bagitaw jugak...kalo nak p ok...kalo xmaw pun xpa........yg penting jgn dok kutuk blakang.........

cakap pasal kutuk blakang nie..........teringat plak pada satu cerita nie.......

ceritanya bermula apabila kawan aku bagi cadangan tok wat sosial networking tok persatuan aku.........aku pun wat ler..........time 2 aku ngah practikal.......dah siap aku suh la kawan aku bukakan...........aku igt ok ler....pas2 dia dok kutuk2......xelok lar.......laman web gay la.......lucah la n so on...aku pun malas nak layan........biaqkan aja.....pas2 bermulalah sem.............satu hari bila aku masok ke bilik nya aku ternampak la cam laman web yang aku wat.........aku pun bukak ler....alih2 laman web tok kelab dia....siap ipta n ipts malaysia lagi..........tapi bukan org yang kutuk aku ni wat...kawannya yg sama kelab.........wah2 melambung pujian aku tgk kat laman web itu.......aku pun dengan baik hatinya membiarkannya sahaja.........maleh nak layan...........mcm babi punya perangai.........

ha!!cakap pasal babi.......ada satu cerita ttg babi nie.........da la kawan aku dari sarawak dia citer kat aku...dia pernah terminum sup babi kat sawarak.......katanya rasanya lemak2...........eeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkk...............goli den............hahahahaa~
amat lawak aku mendengaq ceritanya.....hahaha~

k la........aku pun dah nak tidoq nie....sejak akhir2 nie aku asyik tidoq pagi berjaga time malam...stat esok aku nak betulkan balik..........hehehe~

p/s: semoga berjaya.........

time p uum
Related Posts with Thumbnails