Thursday, December 23, 2010

Google Map

ni kira dah tak da keja dah r ni..
aku godek2 google map tadi..
bole pula terjumpa benda ni..


ada plak dia bg arahan suruh berenang merentasi lautan pacific..
klik imej utk besarkan..
hahahahaha

Adat Manusia

adat manusia..
kita biasanya bertemu dan kemudian berpisah..
kalau nak diceritakan..
bnyk cerita kot..

mula dari tadika, tetapi tadika 2 kita boleh abaikan..
mungkin sebab memori langsung xdak..cuma igt masa aku men lari2 ja..haha
masuk pula sekolah rendah..
bnyk memori tetapi pada masa itu belum mengenal erti perpisahan..
mungkin sebab semuanya dekat2..

perpisahan ini mula aku rasai ketika aku berada di Alma Matter aku..
Kolej Sultan Abdul Hamid...
dari tingkatan satu sampai ke tingkatan enam..
masa perpisahan di tingkatan lima tidak terasa sangat..
mungkin aku dah tekad nak masuk ke tingkatan enam..

tingkatan empat

tingkatan enam

paling sedih adalah ketika nak berpisah dengan kawan2 dan cikgu2..
aku yang gagah ini (gagah kot) juga kalah..
air mata menitis walaupun tahu akan berjumpa lagi...
mungkin suasana yang dirasai tidak akan dirasai lagi..

selepas itu, aku masuk ke universiti..
mcm2 peristiwa yang terjadi..
walaubagaimana pun, jatuh juga air mata ini..

zaman universiti

yang paling dirasai adalah ketika aku masuk satu program ini..
program selama sebulan..
tiap2 hari dok berjumpa..
bila nak berpisah 2..
lagi sekali..ait mata jatuh berjurai..

CIVP

sekarang bila di alam pekerjaan..
rasanya tidak akan melalui dah pengalaman sebegitu..
rasanyalah..

gambaq junior (bebaru ini)

budak2 junior aku rasanya mereka lagi beruntung..
sebab zaman ni depa dah da kamera yang senang didapati..
zaman aku masih pakai kodak..
jadi kalo nak tgkap gambar 2 agak terhad..

aku teringat balik sebab tgk gambaq kat atas ni lar..
zaman2 persekolahan..
zaman2 blajaq dulu..
walaupun aku tak habeh lagi tapi aku dah keja..
kehidupan semasa keja ni lain kot..

jadi kesimpulannya..
bertemu dan berpisah ini adalah perkara biasa..
kita kena hargai masa bersama dulu..
jgn dok anggap kita akan bersama selamanya..

ok lar..
dah tak da idea sebenaqnya..
hahahaha


Saturday, December 18, 2010

Saya Sudah, Anda Bila Lagi :p

Baru2 ni heboh pasai kekreatifan pengguna2 FB ni..
Saya juga kreatif maka saya buat ini:

sila lihat pada gambaq yang tgh2 2..hehe

utk membuatnya sila refer sini..

jadi, SAYA SUDAH, ANDA BILA LAGI :p

Monday, December 6, 2010

World Cup Asia 2010

wow..tgk dari tajuk mmg menarik..
kali ni aku nak cita pasal aku p pertandingan paintball peringkat ASIA..

SILA JELES..hahaha

aku berjinak2 mula dengan YSB..sgtla best rupanya paintball ni..
tambah2 leh lepas geram pas keja..haha

team YSB SHARP SHOOTER nama dia..
nama tak leh blah..hahaha

aku p berehat aka bercuti kat kl masa game ni..
mmg sgt best la..
sebab aku dpt unrecorded cuti..
tima kasih kat bos aku..

enjoy2 gmbaq2 ni..
sudah malas nak tulih panjang2..hehe

hensem x..haha



team adik bradik..


merancang strategi

berlari2an..

game on..


YSB SHARP SHOOTER

Saturday, November 13, 2010

Banyak Berita..

tak lama lagi aku akan dapat satu berita gembira..
tapi tak leh nak habaq sekarang sebab nak bagi konfirm dulu..
nanti bila dah konfirm aku post kat sini..
sejak akhir2 ni banyak gila keja..
sampai balik keja kol 6, 7 malam..

penat aku rasa..

hari tu banjir, nasib baik belah umah aku xkena..
tapi aku jadi sukarelawan YSB..
p tolong mangsa2 banjir ni..
aku tolong tyme depa banjir teruk2 ya..
bukan tyme2 la ni..
p cuci rumah atau kampung atau sekolah..
dapat nek truk tentera lagi..
sangat best..dapat pengalaman yang lain...

sukarelawan2 yg menolong dgn tunku putri

lani Ewan dah buka cyber cafe sendiri..
syarikat aku dgn dia pun dah nak mula..
dah dpt projek dah sikit2..
mula dari bawah mmg mcm 2..

cc erwan

kerjaya aku pun makin ok..
makin best..
makin mengerti asam garam kerja..
hehehe


cuma..


PSM aku ni..
aku dah jadi malas nak pikiaq..
haha
tapi mcm mana pun aku kena dapatkan degree aku jugak..
doa2kan lah..

Tuesday, November 2, 2010

Nah!!Hamek Lagi...






p/s: ini yg terbaik...aku culik kat satu website ni tapi dah xigt alamatnya...hahaha :D

Sunday, October 24, 2010

KSAH Song!!

Strong loyalty we give our king
Firm friendship we would like to bring
We march along with strength and will
To help our country win
We aim for truth and courage
For virtues and for values
We're girls and boys of Kolej
Good Kolejians are we

K.S.A.H Alma mater
K.S.A.H young Kolejians all

The problems of the world we face
Seem very small like earth in space
The rainbow of the sky we chase
A great and worthy race
We pupils here are happy
We're cheerful with no worries
For aren't we young Kolejians
We are and proud to be

K.S.A.H Alma mater
K.S.A.H young Kolejians all


p/s: recently miss my alma matter...:((

Friday, October 22, 2010

Pengguna Facebook dari dulu??

bila aku dok layan fb ni dari pagi hingga ke pagi...(kira 24 jam la ni)
aku jumpa ni...
sila layan..


setakat ni ada dua ni ja..hahaha



p/s: aku salute sapa yg buat ni..hahahaha


Monday, October 18, 2010

Penyembuh Rindu



sangat best kot lagu ni..
aku bukan mendengar dari satu sudut sahaja..
aku rasa lagu ni boleh ganti lagu GRADUATION..

ni lirik dia..

Adakah kau berada di sana
Ku dapat rasa kehadiranmu
Walau hanya di dalam kalbu
Ku merindumu selalu

Pelik juga tapi kupun rasa
Bagai kau berdiri disisiku
Terkenangkan waktu ketika
Berdampingan bersama-sama

Setiap pertemuan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah
Kenangkanlah saat indah
Sebagai penyembuh rindu

Kita tak ditakdirkan bersama
Untuk masa yang lebih lama
Biarpun hanya seketika
Kehadiranmu dirasa..rasa

Setiap pertemuaan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah

Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu


p/s: lagu feveret setakat ni..terkenang kisah lalu kot..:)


DPP YAB UUM

Saya jatuh tangga..
Hanya Erwan Shah di tempat kejadian..
Di DPP YAB UUM..

Terima Kasih..

Monday, October 11, 2010

The First Ladies Summit


Satu program yang hebat dan menarik..
membincangkan hal2 masa depan anak2 kita..

TETAPI

kenapakah hanya 15 org wanita sahaj yang terlibat..pelik???
dan mereka pula bukan isteri perdana menteri negara masing (kebanyakkan)..
bole pula mcm 2???

banyak persoalan yang bermain..
bukankah first lady negara MALAYSIA adalah Raja Permaisuri Agong???

[perlembagaan negara, bahagian 4, persekutuan, bab 1 - kepala utama negara, 32. kepala utama negara bg persekutuan & permaisurinya (1) maka hendaklah ada seorang Kepala Utama Negara bagi persekutuan digelarkan Yang di-Pertuan Agong, yang men...gambil keutamaan mengatasi segala dlm persekutuan & yg tidak boleh dikena dakwa dlm apa² jua perbicaraan dlm mana² mahkamah kecuali Mahkamah Khas yg ditubuhkan bwh Bahagian 15. (2) Permaisuri Yang di-Pertuan Agong ( yg digelar Raja Permaisuri Agong) adalah mengambil keutamaan mengatasi org lain dlm persekutuan slps Yang di-Pertuan Agong.]

termaktub dalam perlembagaan kot..

fikir2lah dan selamat beramal..hehe

P/S: idea yang sangat menarik kot..hahaha :D

Tuesday, September 28, 2010

Trip to Skudai

hari kameh hari tu aku p skudai..
tujuan utamanya nak jumpa lec dan pada masa yang sama bole jumpa kawan2 yang dah lama xjumpa..
aku p ngan ewan, rina, sha n fad..
balik lak ngan kak e sebab kak fatin pun konvo..

hari jumaat aku kol la supervisor aku Puan Aminah namanya,
sangat berlagak dan xbole nak consider langsung..
mcm ni MELAYU..xleh nak tolong MELAYU yang lain..
aku pun malas dah nak gaduh ngan org2 terpelajar ni,
aku g jumpa Dr Ishak...

kenala paku dua tiga das..
menyucuk sampai ke jantung...hehe
tapi xpa..apa dia kata 2 betol...
dia dah clearkan prob aku ni..

tapi sgt sedih sebab ada MELAYU yang mcm ni..
sgt teruk dan sgt kurang ajar..
bukan nak bersifat perkauman tapi disebabkan MELAYU mcm ni,
inilah yang terjadi kat MALAYSIA sekarang..

pelajar kaum lain bole tolong sampai dapat A tapi yang MELAYU sendiri dimakinya..
ianya berlaku di semua tempat...
walaupun ramai yang kata Puan Aminah ni baik tapi bagi aku tidak..
aku dah pernah jumpa dia sem lepas tok suruh dia jadi penyelia aku tapi alasan dia bagi sudah bnyk pelajar dibawahnya..

apa salah amek sorang lagi...
susah sedikit sahaj tapi apa la sgt kalo dibandingkan dengan doa dari setiap pelajar,
bila dah jadi mcm ni...
bukan doa, kejian yang dapat...

sila padan muka sendiri...
aku xberniat pun nak tulih mcm ni tapi xsangka benda ni akan jadi..
sudahla aku drive dari kedah dengan penuh semangat nak jumpa penyelia baru dan komen2 dari orang yang kenal dia pun bagus tapi mcm ni la jadinya...
aku xmau nak doakan kejatuhan org lain tapi DUNIA INI BULAT..
xdapat kat dunia, kita settle kat akhirat..

walaubagaimanapun,
dapat jumpa kawan2 lama dah dapat sejukkan hari aku...
dengan bbqnya walaupun kawan kelas aku sendiri pun xjoin...
depa mmg camtu..huhu
just jumpa kat SUB pastu xjumpa langsung dah...

depa dah konvo, walaupun begitu aku berasa sedikit sedih sebab xdapat nak join depa dan aku tau ALLAH dah rancang sesuatu yang lagi baik utk aku nanti...

aku dah ada keja...
cuma yang tinggal harap agar syarikat aku, ijam n erwan akan berjaya..
kami nak buktikan bahawa apa yang belajar kat universiti bole dipraktikkan selepas keluar nanti..

p/s: tgh tgk gambaq konvo kawan2 aku...sgt jeles k..T_T

Selamat Hari Jadi Mizi

wah2...
aku dengan secara rasminya sudah masuk 23 tahun...
sudah tua aku rasa..
kiranya sudah tidak boleh mcm dulu2 dah...
kena matang bnyk..

famili aku tak wish2 apa2 pun..
mmg dah lama xbuat apa2 besday party...
jadi aku xkesah pun...

kawan2 pun ramai kot yang wish..
terharu aku..
pastu yang best 2 kak ani n kak nur beli kek sebab nak sambut besday..
dapat jugakla tapi hanya wat kat pejabat saja...

tima kasih bnyk2 kat depa...
dah lama xrasa dihargai mcm 2..
huhu :D

kek aku...sila jeles..

p/s: idea xmau kuaq lagi lar..:P

Raya Sakan

mmg aku taun ni raya sakan..
walaupun bnyk benda yang xbest terjadi tapi raya still gempak...
raya first cam besa la arep ajak kuaq jalan2...

raya second paling dinantikan sebab raya kat KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID...
my alma matter...

raya kat kolej

selepas tu asyik beraya sampai dah masuk keja pun asyik beraya lagi..
hari ni da makan1 kat tempat keja..
dah jimat duit..hehe

rasa sok cam nak posa..
sebab dah nazar tapi xbuat2 lagi...

p/s: bnyk benda nak cita tapi idea masih tidak mahu kuaq..:)

Thursday, September 16, 2010

Ucapan

Walaupun langkah tidak bertemu, tangan tidak berjabat, ucap tidak terdengar, tapi izinkan hati memohon maaf, zahir dan batin. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI daripada MUHAMAD TARMIZI BIN ABD RAHIM :D


Bizi..

Saya mmg tersangat sibuk pada masa ini sampaikan nak update blog pun xsempat..
Bnyk kot benda nak cita..
Rupanya kehidupan selepas kerja ini adalah sangat lain sekali..
Kadang2 kerja sampai lewat ptg baru balik..

p/s: nanti akan diupdatekan blog ini..banyak nak cita kot..huhu :)

Sunday, August 22, 2010

Kenangan Buka Posa Kat Hostel...

semalam ketika berFB, tiba2 nampak status Ijad yang membangkitkan kenangan ketika buka posa kat KSAH..
time 2 2006, aku upper six..aku masuk asrama sbab senang nak studi tujuan utamanya..
pastu paling best masa bulan posa lar..


hostel KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID

kami diberi pelepasan utk p bazar ramadhan kat pekan rabu..
peluang yang diberi mestilah digunakan dengan sebaiknya..
tiap2 petang kami kuaq p bazar..
aku plak suka makan kuih yang agak2 old skol mcm BENGKANG, PULUT SEKAYA, TEPUNG TALAM dsgb..

pulut sekaya


bengkang

bila aku suka beli kuih2 ni, geng2 aku dah stat dok kutuk..
'MIZI ni orang tua sebab dia makan kuih orang tua'..
yela..budak2 len beli kuih yang moden la kononya seperti roti JOHN, karipap dsbg..
tapi yang paling xleh blahnya 2, tukang yang menghabiskan kuih 2 adalah mereka sendiri..
mereka tersebut adalah Ijad, Azmi, Wan, Wadi, Asyran, Badang pun sama etc....

teruk tol...hahahaha
depa yang dok kutuk depa jugakla yang menghabiskannya..
pastu semayang terawih..tiap2 hari tukaq 2 imam..
iaitu Ustaz Salleh dan Ustaz Zul..kira depa ni bersilih ganti lar...

Ustaz Salleh sangat lambat bacaannya..
kami hanya wat terawih lapan tapi masjid kat Ehsan kat blakang kolej dah habeh 23..
boleh bayangkan betapa panjang dan lambat bacaannya..

Manakala Ustaz Zul pula sepantas kilat..
Masjid xsempat habeh 8 lagi, kami dah habeh 8..
hahahaha

semua itu mmg kenangan yang tidak dapat yang dibeli da diganti..
mmg rindu time 2..walaupun sekejap saja tapi kenangan itulah yang akan dikenang sampai bila..
bnyk lagi ceritanya..nanti aku cerita lagi noe..

p/s: masuk keja awal hari ni..dah pukul 8.15 tapi xda sapa lagi kat sini..hehehe :D

Thursday, August 19, 2010

My V and M..

Vision:
Billionaire at 40

Mission:
Gain experience 1st, achieve dream, happy with my mom, dad n siblings..

Tuesday, August 10, 2010

Dari Pantai Merdeka ke AIU..

yea..
aku dah dapat keja..
keja dekat AIU..
walaupun sementara tetapi bole cari pengalaman dulu..

baru tiga hari keja dah kena stay back sampai kol 8 mlm..
pengalaman baru tu..
suasana dia pun sgt best..
saya sangat suka..
selepas 6 bulan, harap dapat sambung kat situ lagi ler..

yang paling lawaknya, aku masuk dua hari ja trus dapat komputer baru..
staff kat situ masih menggunakan komputer lama selama 4 tahun sampai aku masuk..hahahaha
tuah aku masuk katanya..

sebelum 2, aku p kem alam sekitar anjuran YSB..
aku dapat kol keja masa aku kat kem 2 lar..
itu pun best jugak...
untuk pertama kalinya aku merasakan nikmatnya berkawan..
selepas beberapa ketika aku mcm keseorangan akhirnya perasaan itu telah lenyap aku rasa..

dalam program biasalah mesti ada bnyk kekilafan namun aku telah mendapat team yang best..
team yang sporting..
mcm2 prangai ada..
ini bagus...
harap2 dapat join lagi program mcm ni walaupun aku hampir menkenselkannya last2 minit..
join program sukarela ni best..
dapat tambah kawan dari pelbagai peringkat..
dari budak sekolah sampaikan bapak budak..
sah2 dapat tambah kenalan..

nek bot jalan2..hehe

menang hadiah lagi...

hari ini juga merupakan hari pertama puasa..
cepat sungguh masa berlalu..
alih2 sudah sampai bulan posa..
taun ni aku posa kat umah je lar..

rindu pula masa posa kat UTM..
taun lepas agak lawak..
Pak Tam ajak g bukak posa kat luaq pada hari kedua posa..
takot pokai katanya...hahaha
sori r geng...xdapat r balik raya sekali noe..

apa2 pun SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN..

p/s: ada gambaq tempat aku kat AIU..nanti aku upload..:)

Saturday, July 31, 2010

Kenangan Minggu Pertama di UTM..

cerita ini mmg agak lawak..
selepas ja MHS (Minggu Haluan Siswa) kat UTM ni..
ari sabtu aku p ke PSZ iaitu pergi ke library sorang2..alasannya nak p isi PTPTN ler..

agak jauh untuk berjalan kaki, dlm 15 minit jugak ler..time ni xpayah guna map sebab selalu p dengaq ceramah kat Dewan Iskandar..
selepas isi dan buka apa yang patut agak dlm setengah jam aku pun terpandang ke mamat sebelah aku..mcm terkial nak isi PTPTN, aku pun tolong lar..alih2 rupanya kosmate aku yang tertinggal di tingkat 4 blok K11 KTR..haha
Afiq ngan Razi namanya...

pastu aku pun bertolak utk balik..tetapi aku xjumpa jalan kuaq...bunyi mcm xlogik tapi itulah hakikatnya...aku xpernah bagitau sapa2 ttg hal ini..
ada la dejat setengah jam aku dok mencari pintu kuaq library ni..sampai aku naik fed up..nak tanya sah2 akan memalukan diri sendiri..so aku lepak2 rilek baca paper sebelum meneruskan pencarian..

alih2 aku ternampak pintu masuk adalah berfungsi juga sebagai pintu keluar..alangkah malunya..nasib baik aku sorang2..kalo xmalu gila kot...-_-''

itu adalah kenangan paling xdpt dilupakan selepas MHS kat UTM ni..

tempat kejadian..


p/s: bnyk lagi kot kenangan yang best kat sini UTM)..pasni sambung..

Thursday, July 29, 2010

Argggghhhhhhhhhhh..

Jiwa kacau dalam seminggu ni..

Sunday, July 18, 2010

Demam Lagi..

haiz...
saya demam lagi..
kali ni dengan selsema..
sakit kepala..
batuk dan sakit dada..
xleh tidoq...

xpa2..salah satu cara pembersihan dosa...
bersabar sahaja..klinik tutup pada hati ni..
tiap2 hari asyik hujan sahaja..
waaaaaaaaaa..........nak balik umah..

p/s: sekadar pengubat rindu..

Wednesday, July 7, 2010

Harap-harap...

aku nak keja..
susah kot nak cari keja yang proper..
aku demand plak 2..
nak dekat dgn umah ja..
senang kot..
xmau la aku nak bersusah payah p musafir kat negeri lain..

kalo pas hidup aku stabil xpa lar..
ni satu haram pun xdak..
bek keja kat umah ja..

nak kata nasib aku baik..bole la dikatakan begitu..
setakat ni aku dah diinterview kat Al Bukahari International Universiti..
semalam Massa Kolej tepon..suh p interview..jawatan lec psikologi.hoho~

aku dah submit resume bnyk tempat dah..harap2 lekat la satu..
walaupun tesis aku fail tapi bnyk tempat keja faham..
aku boleh wat hujung minggu pa..

aku paling berharap dan berdoa dpt keja kat Al Bukahari 2..
dekat dgn umah aku..
hehehe~

AMIN..

Sunday, June 13, 2010

Sanggap


nak ni..

pliz....aku nak ni..xda nafsu kepada blackberry atau i phone..
nak ni jugak...sapa bole bagi free kat aku..adiah ari jadi ka??

p/s: tetiba demam..aduh..sakit kepala..

Friday, June 11, 2010

Hutang Lama..

wah2..
sudah lama tag ni tertangguh..
minta maaf la noe..Puan Salimah Alias..eh2..dia xkawen lagi lar..hehe
tima kasih la tolong tag..nanti tag lagi noe..

1. Adakah anda rasa anda hot??
oh..sudah gaharu cendana pula..*blushing2*

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda gunakan sekarang??



3. Cerita pasal gambar ini??
kalo anda nak tau inilah tempat aku menghabiskan masa aku kat kolej..iaitu sek lama aku..nama tempat ni adalah Stuart Library (nama mesti nak gah -_-'')..dari form 1 sampai form 6..
kat sini la aku ngumpat2 ngan cikgu, men saidina, tgk tv (sanggup ponteng kelas dulu semata-mata nak tgk MULA SA PUSO), tempat ponteng kelas (ni cukup popular sekali), tempat makan n minum, tempat aku merosakkan dua komputer dlm ni, tempat aku rosakan sistem yang baru dibeli, tempat bercengkarama, tempat tidoq, tempat tgk blue (opss, kantoi la plak,,hehe)
itu ja kot..kalo xdihentikan nanti melalut plak..huhu

4. Kali terakhir makan pizza?
kat JJ, taman U..ngan Kak E, Kak Fatin n Kak Shikin..meraikan Kak E dapat keja..hehe

5. Lagu terkhir anda dengar??
Down by Jay Sean..

6.Apa yang ada buat selain selesaikan tag ini?
tgh dngaq lagu Down ni..dlm gelap plak 2..huhu

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
Trunk, Tam, Tar n ABG..(cis2..ada panggil aku TAR, TRUNK)

8. Tag lagi 5 orang yang nak kena tag?

Azura Aris
Syafiq Mustaqim
Nadia Haves
Kak Yan
Ecah Denan

9.
Siapa orang no 1 kepada anda?
my junior...sangat baik..giant org cakap..hehe

10. Katakan sesuatu kepada orang no 5?
ecah, pa gosip terbaru..aku nak tau ni..hehe

11. No 3 ada hubungan siapa?
Alamak, tidak mengambil tahu pulak..solo lagi kot..

12. Bagaimana dengan orang no 2?
dia ni da hubungan ngan ramai org..masa kat sekolah dulu pun..hehe

13. Kata2 cinta kepada orang no 4?
Kak Yan..my lovely sister..lap u..huhuhu

14. Berikan 5 fakta yang anda tahu mengenai orang yang anda tag?

Azura Aris:

- junior psiko..
- JKM Kolej 9
- sudah berpunya
- sangat berdedikasi
- resultnya mesti tinggi..

Syafiq Mustaqim

- junior kat Kolej dulu..
- sgt metrosexual..
- amek law kat UM..
- mulut mcm bertih jagung..
- sudah berpindah ke Ipoh..

Nadia Haves

- ex MPP UTM
- baru 23
- dia dah keja..aku belom..
- blog dia best..
- sangat rajin..

Kak Yan

- pointer dia tinggi ooo...
- skang tgh sambg master..
- ada keta kancil..
- sudah tua lor, xkawen2 lagi..huhu
- umah dia kat baling..

Ecah Denan

- ada hubungan ngan Wan J Photo..
- agak pendek orgnya..
- pandai dan berdedikasi orgnya..
- JKM KTR..
- kawan dan junior psiko yang baik..

p/s: mood..tgh pasrah..damn..

Keja oh Keja..

saya nak keja..
tolong la saya mmg nak keja sangat2..
nak keja, nak keja..T.T

dah penat dah kot dok umah..
walaupun bnyk org cakap semasa boleh cuti..
cuti puas2..
tapi kalo cuti 2 berfaedah..
ok r jugak..

ni cuti yang makan, tidoq, makan, tidoq..
mmg xda faedah lar..
badan ja naik..

aku bukannya apa..
sudah jeles ngan kawan2 aku yang dah bekerja..
dari dulu lagi..

semua dah da harta sendiri..
aku ja yang mcm hampeh..
walaupun tidak sehampeh mana..

TAPI..
xpa lar..
rezeki masing2..

aku mmg sentiasa berfikiran positif..
rasanya itu kelebihan aku kot..
jadi xkisah sgt lar..

REZEKI yang akan ALLAH bg nanti kat aku plak...
mana kita nak tau..
aku harap itu adalah yang terbaik utk aku..

AMIN..

p/s: berjumpa sahabat lama tadi..MUSTAQIM..dah bnyk brubah..hehe

Thursday, June 10, 2010

Senyum Itu Sedekah :)

mmg senyum itu satu sedekah..
dan aku mmg suka senyum...
tapi walaubagaimanapun, kalo tgkap gambaq..
mmg susuah aku nak senyum..awat r..
org kata bajet r..
kontrol macho r..
ntah la...
mungkin juga kot..huhu

kalo nak tgk gambaq aku yg kurang senyum, sila lihat dekat album kat FB..
malas r nak upload kat sini..

tapi kalo kat luaq aku ni pemurah dgn senyuman..
dengan senyuman jugala aku dpt bnyk kawan..
dulu masa prgram CIVP, my faci ada tegoq..kata aku ni xsuka senyum..
tapi dlm gmbq je lar..susah ooo nak tgk aku senyum dlm gambaq...
hanya beberapa org sahaja yang dpt gambaq camni..:)

jadi senyum lah walaupun dgn org yg kita xkenal..
xkena duit pun..:)

p/s: malas nak extract gambaq dari fb ke sini..hehe awat blogger xda function tok post gambaq dari fb ke sini r??? kalo x..lagi senang kan3..

p/s/s: dah azan subuh kot..semayang2 dan selamat pagi malaysia..hehe

Kisah Sadis Darjah Empat

Lokasi: Bilik Muzik SKSKB
Tarikh: 1997

hari tu ada blajaq muzik..Cikgu Zahir yg ajaq (kna igt woo)..
pastu tetiba check beg rekoder lupa bawak..ala rekoder yang tiup mcm seruling 2..
masuk ke bilik muzik, pastu cikgu cakap sapa xbawak rekoder p berdiri kat blakang..
aku dan kawan2 aku seramai xsilap dlm 10 org jugak la p berdiri kat blakang..

cikgu zahir mula ajaq baca note pastu dia suruh tiup..
aku plak berdiri paling hujung, blakang aku ada almari..
dan almari yang betul2 blakang aku terbuka sedikit..
jadi aku main2 buka tutup almari tu..
bosan sebab kena berdiri hampir 40 minit..

sebelum tu cikgu zahor dah pesan supaya jgn usik brg2 kat dlm almari..
entah mcm mana ckgu zahir prasan aku dok usik2 brg2 n main2 pintu tu..
dia dtang dekat aku n trus tanpa bnyk soal.....................*plap2...

dia tampaq dengan dua2 tangannya..kiranya mcm muka aku dipenyetkan..

semua diam..

air mata aku turun dengan sunyinya..

sakit woooooooooooooooooooooooooooooooooooo............

p/s: itu adalah kali yg keberapa ntah aku kena tampaq n itu yang paling sakit...

Wednesday, June 9, 2010

Nak Buat Jugak....

tetiba rasa nak bagitau lebih pasal diri nie..fakta2 menarik..
saya sambg yer..

24. sek men sek laki2.

25. xsuka minum milo campur susu.

26. suka baca buku terutamanya buku motivasi.

27. suka kalau ramai kawan sampai xteringat nama..cuma igt muka..

28. rekod setiap tahun dgn cemerlang akan memecahkan barang dlm makmal..dari f1 sampai f5..

29. hanya mempunyai lesen kereta.

30. tempat kalo nak lap kelas adalah perpustakaan..no wonder suka baca buku.

31. masa STPM, mendapat result sej C tanpa membaca buku..hanya pergi jawab sahaja...(subjek itu hanya tambahan sendiri)

32. suka baca blog org kadang2 sampai satu hari.

33. ada adik pompuan n adik lelaki.

34. sudah interview kat Al Bukhari International Universiti.

35. aktif masa kat sek n u.

36. slalu menjadi bahan eksperimen.(f3, f5 EST, n kat U) T.T

37. nama tarmizi sangat rare.

38. nama adik2 langsung xda kaitan.(Aminurasyid n Nurul Izzah)

39. mempunyai satu impian, nak wat loan bank 100 k bila dah stat keja nanti..hanya utk suka2..

40. org slalu dtg menceritakan masalah kepada aku..

41. bersyukur sebab masuk UTM.

42. agak menyesal sebab xbertanding MPP dulu.

43. xsuka kalo ada org suka tanya soalan bodoh.

44. diam kalo marah.

45. selalunya susah nak marah sebab kalo marah t ada ja brg yg jahanam.

46. pernah couple sebanyak errr..xigt lar...hehee

47. xsuka org tanya ttg rahsia eventhough awek sendiri..sebab information nowadays sgt poweful.

48. suka korek rahsia org.tapi kalo dia xmaw cakap xmemaksa..

49. time paling best adalah kat KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID. time kat SKSKB xbpa nak igt sgt.

50. Saya tidak gay. bisexual maybe..hahaahhaha

p/s: sila abaikan fakta yang terakhir...-_-''

Azura Aris

wah2..xpernah aku guna nama nak wat post..hehe
saya berhutang tag dgn anda..rasanya ada dua..kan3..(ceh, skima gila ayat)

ni adalah tag yang pertama:

jadi ini lah tag nya. apa yang tag ni mahu saya buat? senang je. just listkan 23 perkara tentang saya. tak kisah la either fact or mist

1. nama penuh adalah Muhamad Tarmizi Abd Rahim..kalo kat kolej ada beberapa panggilan seperti tar, trunk, mizi, tarmizi, abd mizi.kalo kat umah..abg aja..hehe

2. pernah kena tampaq ngan cikgu masa darjah empat.

3. dulu masa form 5 wat pakatan nak rebut jawatan dlm library kolej ngan arep, azrul, mus..last2 suma kalah..haha

4. sangat ramah..walaupun baru kenai tapi boleh sembg wat kenai lama..hehe

5. sangat suka kimia masa form 4 n 5 n sangat suka ekonomi masa form 6..

6. xpernah apply degree psikologi..dpat ja..T.T

7. adik bradik tiga orang sahaja..itu pun bergaduh mcm ramai ja adik bradik.

8. mak n ayah sepupu jauh.

9. umah atuk belah mak n ayah dekat alor staq juga jadi tiada istilah balik kg dlm hidup.

10.pertama kali naik bus balik rumah sendiri adalah pada tingkatan dua.

11. pernah tersepak tong sampah kat sunway dan menyebabkan ramai org melihat.

12. pernah bagi jatuh rak kat popular tapi azrul pulak yang dipersalahkan.

13. kesukaan cikgu2 kat kolej..hehe

14. paling suka kalau dpt lepak ramai2..

15. program paling lama pernah terlibat adalah CIVP..sebulan kat Kajang.

16. selalu kena marah ngan mak n ayah.

17. majlis berkhatan dulu2 disambut dgn sangat meriah.

18. ponteng semayang terawih semata2 nak tgk pokemon (2000)

19. mempunyai banyak telefon bimbit.

20. tesis saya fail. tima kasih dr ishak n dr hamdam..l..

21. sangat suka men bowling dan makan mcd..kfc kureng sikit..

22. city plaza adalah temapt feveret..

23. pernah jadi cikgu dan sekali lagi menjadi cikgu kesayangan..hehe

..............................

ni adalah tag kedua..


1).Besides your lips , where is the favourite spot to get kissed ?
errr..my secret place..O-Ov

2). How did you feel when you woke up this morning ?
aduh..bosan gila..:(

3). Who was the last person / people you took a photo with?
rasanya dengan solehudin...masa karnival amal haritu..

4). Would you consider yourself spoiled ?
absolutely not..

5). Will you ever donate blood ?
yup..n i'm was like 6 time donate blood..

6). Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
ada..shazaliza, fatanah, sharyna...

7) Do you want someone to be dead?
the zionis...the should n they deserve it..

8. What does your last text message say ?
dimanakah by Arep..-_-''

9. What are you thinking right now?
nak viva..

1o. Do you want someone to be with you right now ?
yup..sangat boring..hope i can go the hostel but right know its school holiday..

11. What was the time you went to bed last night ?

around 4 am..insomnia..

12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
din..baju kelas kot..SAYA PSIKO..hehe

13. Is someone on your mind right now ?
errrrr..got someone..but its a secret lor..

14. Who was the last person(s) who text you ?
Arep Mat Husin..

TEN Lucky Person to do this quiz...
1. Hidayah Bohari
2. Ecah Denan
3. Salimah Alias
4. Awie
5. Balie
6. Kak Yan
7. Nadia Haves
8. Sofie
9. Zakian
10. Yusri


15. Who is no.2 having a relationship with ?
dgn Wan J Photo..dari kawan ke couple..

16. Is no.3 a male or a female ?
female yang da sifat anima..hehe

17. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
pewit..so damn hot..hhe
mana bole..haram..

18. What is no.1 studying about ?
chemical engineering..

19. When was the last time you chatted with them ?
some new some old..:)

20.Is no.4 single ?
sangat2 single..errrr..dia ada awek kot..eh2..bukan dia gay ka??eh2..kedah murtad kot...hahah

21. Say something about no.2
kawan dan junior yang sgt baik..informasi yang diterima sangat pantas..haha (mengumpat la 2)hehe

22. What do you think about no.3 & no.6 together ?
sgt sesuai..ketinggian yang hampir sama..erk..balie tinggi sikit kot..hehe

23. Describe no.9 .
awek dia cun kot..amek degree music..skang nak juai hp dia..sapa maw leh r kontek dia..huhu

24. What will you do if no.6 n no.7 fight ?
dua2 akan menangis..hehe biasalah perempuan..

25. Do you like 8 ?
tidak...nanti kena pelangkung dengan rossa..hehe


p/s: ni nak wat yang cik Salimah Aliah punya pulak...hehe
MySpace

Bola itu Bulat

Saya xminat bola..

Tima Kasih...

O-Ov

p/s: tekanan perasaan yang terlampau...

MySpace

Monday, June 7, 2010

Double Face..

kali ni aku nak cita pasal status kat facebook dan juga bermuka-muka..
cam xda kaitan ja..hehe

sebenaqnya aku dah lama tgk trend status kat fb 2..
ada yang menarik..
ada yang sentiasa emo..
ada yang ntah2 apa2 status dia..
suka hati dia la..dia punya fb..
itu ok lagi..

yang membuatkan aku terasa sedikit bengang adalah status bajet dia yang paling baik..(bermuka2 la 2)..
contohlah: xsuka dengan orang yang bermuka2 ni atau apasal bnyk sgt org bermuka2 dlm pejabat ni..

mmg xda kaitan dgn aku tapi meh aku tanya 'adakah org yang tulis status ni xbermuka2??dalam erti kata lain hipokrit??'

bukan nak marah ke apa tapi jgn la bajet bagus sgt..xpernah nak bermuka2..setiap org ni mesti ada perasaan nak hipokrit...mesti pernah wat..kan3..

p/s: peace no war..

p/s/s: ada lagi satu komen aku pasai status kat fb ni..nanti lar..

Darjah Satu..

selalunya aku cita pasai kehidupan masa kat KOlej..
kali ni aku nak cita pasai kehidupan aku masa sek rendah pula..

aku sekolah rendah kat umah ja..nama sekolah 2 sekolah kebangsaan sungai korok baru..pas aku blah dari sekolah 2 tahun 1999, terus tukaq nama sekolah 2 jadi sek keb jalan pegawai..

ni la lencana tapi yg ni bukan skskb tapi skjp..


aku mmg dari darjah satu dok kat situ walaupun bapak aku pindah ke daerah lain, kami satu famili xpindah sekali..masa mula2 2 aku p sekolah dgn bapak aku..kiranya bapak aku antaq n bapak aku amek..

darjah satu dulu aku masuk ke kelas 1 MAWAR..igt lagi tyme 2..kelas paling belakang..kiranya kelas budak2 pandai lar..xsilap mak aku tunggu just utk sehari ja..pastu xpayah dah nak tunggu bukan mcm adik aku..sampai setaun kena tunggu..hehe

aku dah xbpa igt kawan2 masa sdarjah satu dulu..semua ni sebab bila aku masuk sek men aku sek laki2 suma..dah xigt kawan2 aku yg pompuan..trus lost contact..(salahkan sek plak, hahahha)

yg aku paling igt masa darjah satu adalah ada satu free time..dlm dua jam jugak la..cikgu suh bawak alat mainan dari rumah..jadi ada lar yg bawak anak patung, keta mainan, askar dan sebagainya..bila sampai ja masa tu kami semua akan bawak kuaq brg mainan 2 dan main la sesama sendiri..

tyme tu jugak kalo xsilap, fenomena yang berlaku tyme 2..kami buat bintang pakai straw..buat bnyk2..siap ada yang jual lagi..ala..amek straw..pastu lipat2 gunting2..pastu jadi bintang..mcm origami gak 2..

nilah bintang dari straw..

aku rasa aku dah xbpa igt time darjah satu..yang paling bnyk kenangan pun lepas darjah tiga dan ke atas..nanti aku cita..


p/s: hidup ini bagai roda..tapi kao selalu kat bawah pa cerita!!!:D

Saturday, June 5, 2010

Koleksi Video Dari Youtube Yang Menarik..











p/s: video yang kedua sgt menarik perhatian..hahaha
sangat gay...hoho :P

Buku oh Buku..

Aku sepatutnya sekarang, pada masa ini sudah menghabiskan membaca buku2 ini:

1. Richest Man in Babylon
2. Think and Grow Rich
3. Mayer of Conterbrigde
4. Falsafah Hidup

dan ini juga...

1. First things First
2. Highly effective 7 habits
3. The Reluctant Politician;Tun Dr Ismali and His time
4. The Malay Dilemma
5. The Secret of Law of Attraction

tetapi aku hanya mampu membaca satu buku sahaja...T.T...
kalolah Tn Hj mengetahuinya, agak mampus aku..
setelah aku berjanji padanya...
review buku pun aku xsubmit..apa nak jadi mizi..
xda mood lagi lar nak membaca buku2 ini..
tapi aku masih igt janji2 yang dibuat...
Insyaallah aku akan menghabiskannya...

p/s: mood cari keja..nanti aku cita pengalaman di interview..ngeri beb..huhu
once again..peace no war..

Friday, June 4, 2010

Kerja aku ngan Erwan Shah sekarang ni..

ini bukan IRWAN SHAH yang penyanyi 2 walaupun yg ni pun bole nyanyi..
kalo kat UTM ni hot item 2..
lelaki idaman Malaya katakan..
tapi AWAS, dia sudah berpunya..


sila klik utk tumbesaran yang melampau

ya..betul 2..kami sekarang adalah sukarelawan yang berjaya..hehe
sukarelawan bagi yayasan sultanah bahiyah di Kedah..
tgk aku punya serabai gila..
skang dah ok..
sebab p interview keja..xkan nak bagi imej serabai kot..
hahaha

p/s: hanya ada satu gambaq ni ja...hehe ni masa karnival amal hari penyayang haritu..

p/s/s: dah tgk gambaq ni jgn dok mai tanya aku no budak2 ni..aku xdak..sila lihat sahaja..(semua kat sini hot2 item kot)..peringatan kepada Ecah Denan, Azura Aris, Salimah Alias, Nur Hidayah Bokari dan juga kepada yang memerlukan anak2 ikan Puan Diva kita Cik Syafiq Stokin..eh2..ada lagi lar..yg memerlukan balak secepat mungkin Sakinah Zakaria..

peace no war..hehe

Sunday, May 30, 2010

Friend



p/s: sudah lama xpost video..found it on youtube..:)

Saturday, May 29, 2010

Lelaki

Fakta tentang sikap dan perangai lelaki..

1. Hidup Lelaki Lebih Mudah..
2. Bahasa Lelaki Adalah Berlainan..
3. Lelaki Suka Membisu..
4. Lelaki Tidak Kompleks..
5. Jangan Paksa Lelaki..
6. Lelaki Berahsia Dengan Lelaki Lain..
7. Lelaki Pentingkan Kejujuran..
8. Lelaki Tidak Suka Dikritik..
9. Lelaki Juga Mahukan Sokongan..
10. Lelaki Amat Ego..
11. Sahabat Yang Paling Baik..
12. Lelaki Mesra Tanpa Beremosi..
13. Lelaki Suka Menyelerak..

p/s: kadang2 teman atau pasangan hidup menyuruh lelaki memahami mereka tanpa mereka memahami lelaki tersebut terlebih dahulu..

Friday, May 28, 2010

@.@

tetiba bnyak plak tag yang aku kena buat...
nak buat tetapi jari-jemari ini xmaw bergerak ke keyboard..
hanya berlegar di sekitar mouse sahaja..
hehee

oleh sebab itu, saya meminta supaya cik Azura Aris dan puan Salimah Alias supaya bersabar yer..
bila jemari ini sudah mula bergerak di atas keyborad ni..saya akan maklumlan kepada cik adik berdua yer..

p/s: lagu Shahir tu best r beb..ni suma pasal kawan aku sorang ni ler..Amirul Mukminin namanya..bagi link suh dengaq..tetiba jatuh hati dengan liriknya...O_Ov

Sanggap

kali ni tajuk tidak menggunakan perkataan baku dan loghat kedah..
xpa lar..kita abaikan pasal tajuk entri ni yer..-_-''

saya sangat sanggap..
lucah x..rasanya x..hehe

aku dlm perancangan membeli beberapa barang yang telah lama aku idamkan..
yang pertamanya adalah hp..
selalunya aku xheran pun pasal hp ni..
kalo x, xler hp n73 aku leh rosak jahanam seteruk2nya..
hp aku ni pun aku guna hp pinjam adik aku..
buat sementara waktu...

aku tgh survey model2 yang berkenan dihati..
bajet plak bawah seribu..
jadi skang ni aku mcm berkenan dgn 5800 nokia...tapi xsuka sgt touch screen nie..
takot rosak lak..aku ni ganaz taw..hahaha

model lain plak, yang mcm pda 2...tapi kena tgk bajet la plak...
aku takut t last2 aku xbeli pun..sebab malas nak beli..bek pakai yang lama..hehehe~

yang kedua plak aku nak beli keta..
walaupun aku xkeja lagi dan masih bergelar pelajar tapi aku mahukan..
mak aku ni kadang2 pelik gak aku tgk...
haritu dia kata ok, pastu dia kata xpayah pulak..takot xterbayaq plak..
tapi kalo aku dah merancang maksudnya mmg aku akan bertekad nak beli lar..

yg ni pun mcm agak tgh pening ler..
xtaw nak pilih model mana??
viva ka saga blm??
dua2 da pro n cons nya..
dlm dilema skang nie..
huhhu~

xpa lar..mcm mana pun doakan lah semoga au berjaya mendapat semua ini...

p/s: sebelum bulan tujuh..

p/s/s: alamak..terlupa nak wat entry pasal kat kolej dulu..

Tuesday, May 25, 2010

Pelangi Itu...

Selama ni aku xpernah nak senang..
semuanya aku beli sendiri..
xpernah kata nak bagi kat aku..

nak bagi hadiah jgn harap lar..
aku bole ja kalo nak tunjuk semua barang yang aku beli sendiri..
aku juga bole tunjuk semua barang yang aku xbeli sendiri..
mcm xda kot..

tapi itu dah nasib aku..
dari aku kecik sampai dah besaq..
semuanya sama..
xpernah nak berubah..

dimanakah pelangi aku..
dah lama aku tunggu..
xkan nak tunggu sampai dah masuk ke kubur..
baru munculnya pelangi itu..

p/s: :'(

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru diucapkan kepada semua yang telah berjaya mendidik Muhamad Tarmizi Abd Rahim menjadi seorang manusia seperti ini.

Daripada tadika dekat masjid (kami panggil Tadika Pak Umaq), Sek Keb Sg Korok Baru (1993- 1999), Kolej Sultan Abdul Hamid (2000-2007) dan juga kepada semua kawan-kawan, rakan-rakan, sahabat-sahabat yang telah secara langsung dan tidak langsung telah mengajar diriku ini menjadi insan yang berguna.

Kepada ibu bapa, adik beradik, mak cik-mak cik, pak cik-pak cik, sepupu sama juga ucapan yang diberikan. Segala nasihat dan juga teguran dihargai sepenuhnya.

p/s: ada beberapa cerita menarik ketika di sekolah..nantikan..:)
Related Posts with Thumbnails